Вечерва во “КИНО Kitchen & Bar” гостува музичкиот бенд “The Four”
|

Вечерва во “КИНО Kitchen & Bar” гостува музичкиот бенд “The Four”

После богатата музичка агенда со настапи ширум цела наша земја, прилепскиот, но сепак светски музички бенд “The Four” вечерва свој музички настап ќе има во родниот Прилеп, односно во “КИНО Kitchen & Bar”. Присутните во овој бар вечерва ќе имаат можност да уживаат во одличниот музички репертор кој што го изведуваат членовите на овој современ…

Марио Арангеловски со нов влог
| |

Марио Арангеловски со нов влог

Нема човек кој што не го знае младиот кумановец Марио Арангеловски. По професија е социолог, меѓутоа тргнувајќи од фактот дека уметноста и музиката е неговиот живот, Марио е вработен во културниот сектор во Општината Куманово. Неколку пати се натпреваруваше во реални шоуа во Бугарија и Македонија, а исто така беше дел и од “X Factor”…

Пејачот Димитар Андоновски по втор пат стана татко
|

Пејачот Димитар Андоновски по втор пат стана татко

Пејачот Димитар Андоновски по втор пат стана татко. Имено среќниот татко веднаш ја сподели новата убава вест на социјалните мрежи при што напиша: “Ти благодарам предобар Господи што денес јас и Христина Андоновски по втор пат сме благословени, и од денес ќе му се радуваме на нашиот втор син.Добродојде сине Гаврил да ми си здрав…

“The FOUR” направија вистински спектакл во “Bianco Kitchen & Bar”

“The FOUR” направија вистински спектакл во “Bianco Kitchen & Bar”

После богатата музичка агенда со настапи ширум цела наша земја, прилепскиот, но сепак светски музички бенд “The Four” имаше свој музички настап и во родниот Прилеп, односно во “Bianco Kitchen & Bar”. Присутните во Bianco уживаат во одличниот музички репертор кој што го изведоа членовите на овој современ музички бенд, “бенд со вистински музички квалитет”-како…

Голем интерес за пријавување за учество на следното издание на прилепскиот фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022
|

Голем интерес за пријавување за учество на следното издание на прилепскиот фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022

Голем интерес за пријавување за учество на следното издание на прилепскиот фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022. Најголемиот дел од пријавените се од Прилеп, меѓутоа сега за сега има и неколку пријавени кандидати за учество и од другите градови за детскиот и тинејџерскот музички блок на прилепскиот фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022. Доколку имате…

Денес е роденден на маестро Рубин Димкоски
|

Денес е роденден на маестро Рубин Димкоски

Навистина на прсти можат да се набројат квалитетните музички имиња во Прилеп кои оставиле и сеуште оставаат значајна трага во областа на музиката, не само за музиката во нашиот град, туку и за музиката во цела наша земја. Еден од ретките музичари и продуценти кои имаат оставено значаен музички белег е маестро Рубин Димкоски, човекот…

“The Dreamers” со нова екстра песна од Душко Темелкоски и Рубин Димкоски

“The Dreamers” со нова екстра песна од Душко Темелкоски и Рубин Димкоски

Прилепскиот бенд “The Dreamers”, веднаш после првата нивна успешна песна насловена како „Уживања“, македонската јавност ја изненадија со нов новогодишен хит. Станува збор за прилепски, веќе добро познат бенд кој што го сочинуваат вистински професионалци и докажани уметници и тоа: Викторија Стојческа – вокал, Маја Црвенкоска – вокал, Кире Најдоски – клавијатури и вокал, како…

Јутуберката Мила со ЕКСТРА песна од Гоце Балада ќе настапи на следното издание на “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022
|

Јутуберката Мила со ЕКСТРА песна од Гоце Балада ќе настапи на следното издание на “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022

Станува збор за девет годишната прилепчанка Мила Спиркоска од Прилеп која одлично пее, па како резултат на тоа годинава настапи на најактуелниот детски музички фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2021 каде што на иста сцена пееше со деца од повеќе градови од нашата земја, а нејзината песна се викаше “Јутуберка” песна која што наиде на…

Талентираната прилепчанка Илина Наумоска со нова песна од Гоце Балада со која ќе настапи на следното фестивалко издание на “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022
|

Талентираната прилепчанка Илина Наумоска со нова песна од Гоце Балада со која ќе настапи на следното фестивалко издание на “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022

Илина Наумоска-е уште една детска ѕвезда од Детскиот музички фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”, која што на овој најактуелен детски музички фестивал настапува во детскиот музички блок. Имено, родителите на Илина по втор пат му ја доверија довербата на Гоце Балада на Илина да и направи екстра песна за следното издание на “Весели Ѕвончиња by…

Вики по трет пат му ја довери довербата на Гоце Балада да и напише екстра песна за следното издание на “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022

Вики по трет пат му ја довери довербата на Гоце Балада да и напише екстра песна за следното издание на “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022

Викторија-Вики Стојаноска-е уште една тинејџерска ѕвезда од Детскиот музички фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”, која што на овој најктуелен детски музички фестивал настапува во тинејџерскиот музички блок. Имено, Вики по трет пат му ја довери довербата на Гоце Балада да и направи екстра песна за следното издание на “Весели Ѕвончиња by JANA”-Прилеп 2022. Со други…