| |

ОЧЕКУВАНО: Веселите Ѕвончиња го преполнија охридскиот плоштад

Сподели го ова:Детскиот музички фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”, односно фестивалот кој што од страна на публиката е прогласен за “МОДЕРЕН ДЕТСКИ-СВЕТСКИ БРЕНД”, овој петок по втор пат ги забавуваше пристните посетители во Охрид.

Втора година по ред – речиси идентична ситуација со настапот на Детскиот музички фестивал “Весели Ѕвончиња by JANA”. И оваа година реки од народ уживаат во детските музички хитови од овој најатрактивен детски музички фестивал. Во прекрасните детски мелодии, освен најмладите охриѓанчиња, уживаа домашните и странсите туристи кои го преполнија охридскиот плоштад и уживаа во прекрасните детски гласови.

Уметничкиот директор на фестивал Гоце Балада кој што воедно од страна на АКАДЕМИК две години по ред е прогласен за најкреативна личност во нашата земја, на сцената во Охрид истакна дека навистина е чест што по втор пат Веселите Ѕвончиња учествуваат на големата сцена во Охрид, а воедно исто така искажа посебна благодарност до охридскот градоначалник Кирил Пецаков и Советничката за култура при Општина Охрид- Весна Јованоска.

Беше ноќ за паметење, а сето тоа можат да го потврдат само реките од народ кои се забавуваа со хитовите од Веселите Ѕвончиња!Сподели го ова:

Слични објави