Почина Марк Ланеган-пејачот со впечатлив баритон
|

Почина Марк Ланеган-пејачот со впечатлив баритон

“Почина Марк Ланеган-пејачот со впечатлив баритон”-како гром од ведро небо насекаде во музичкиот свет одекна веста дека пејачот, текстописецот и музичарот Марк Ланеган почина во вторникот на своја 57-годишна возраст. Ланеган починал во својот дом во Киларни-Ирска. Марк Ланеган пред извесно време ја преживеа битката со Ковид-19, па како резултат на тоа пејачот беше во…