| | |

УТРЕ, ПРИЛЕП ЌЕ ГОРИ ОД ДОБРА МУЗИКА: “The Hounds” на камената бина во Прилеп ќе направат спектакл за паметење

Сподели го ова:Прилепскиот музички бенд The Hounds, e добро познат на прилепската јавност по духот на стилот и музиката која што овој бенд ја негува повеќе од една деценија, и благодарение на истата авторска музика, успешно опстојува како на прилепската, така и на македонската музичка сцена. Можеме слободно да кажеме дека се бренд на градот, а за тоа е доказ нивниот нов албум насловен како „Самосвест“.

“The Hounds”, утре вечер на камената бина во Прилеп ќе направат спектакл за паметење – ќе свират Трибјут на Архангел како дел од проектот на Општина Прилеп насловен “Од нула до култура”, проект кој е вграден и се реализира согласно годишната програма за култура за 2023 година.

Проектот е насочен кон младите и токму затоа неговото одржување е за време на училишниот распуст, еднаш седмично во континуитет. Имено, станува збор за настап на локални музички групи на Камената бина во центарот на Прилеп, со концерти насловени Tribute to… што подразбира концерти посветени на великани во музиката од светската популарна поп и рок култура, кои имаат големо влијание врз културна наобразба на секој човек.Сподели го ова:

Слични објави