Сите на мартовско скијање во Крушево и уживање во “ALTO Lounge Bar”

Сите на мартовско скијање во Крушево и уживање во “ALTO Lounge Bar”

Информативниот тим на “STANICA.MK” беше во Крушево, во магичното снежно Крушево каде што очигледно е дека мартовскиот снег сеуште создава вистински-идеални услови за скијање. Штом стигнавме во Крушево, се качивме на жичарата која е во склоп на Хотелот Панорама. Возејќи се со жичарата имавме навистина прекрасна глетка кон зимскиот снежен пејзаж во кој што единствено…

Крушево, нашето убаво Крушево
|

Крушево, нашето убаво Крушево

На изгрејсонце Крушево здогледано од подножјето на Баба Планина, блескоти како бисерче тукушто извадено од вода. Од најстари времиња Прилеп му бил единствената врска со светот. А од подножјето има уште пет до шест километри. Град меѓу повисоките во светот, највисок на Балканот. Овој сегашниов, модерен асфалтиран и широк пат, е покус за километар два…

Трки во трчање од 6 до 8 август во Крушево
|

Трки во трчање од 6 до 8 август во Крушево

Во август во Крушево ќе се одржи настанот „Krushevo Trail Chalenge“ кој содржи трки во трчање на планинските предели и најатрактивните локалитети од градот.Се работи за меѓународен настан кој општината ќе го поддржи, а денешната средба со претставник од организаторите потврдува дека летната активна понуда во областа на туризмот се збогатува.„Настанот „Krushevo Trail Challenge“ ќе…

Каде овој викенд? Па се разбира во Calypso во Прилеп
| |

Каде овој викенд? Па се разбира во Calypso во Прилеп

Каде овој викенд? Па се разбира онаму каде што е најдобрата забава во клуб Calypso во Прилеп. И овој викенд богата забава во клуб Calypso: -Петок ТАЈФАТА -Сабота Јоце Панов -Недела DJ ANONYMOUS И овој викенд клуб Calypso Ви ја нуди најдобрата музичка забава во нашата земја, зашто таму како што знаете и сами, се…

Каде за викенд?

Каде за викенд?

Без разлика дали ќе појдете оваа сабота или недела, или било кој друг работен ден во Манастирот “св.Никола” во с.Манастир-Мариово, со искрена-чиста христијанска љубов ќе Ве пречека монашкото-гостопримливо братство од манастирот, со кој раководи Архимандрит-Отец Никола, кој воедно е и духовен отец на голем број на луѓе кои доаѓаат кај него од цела земја, а…