ДОНЕСЕН Е НОВ ЗАКОН: Децата треба да имаат одобрение од родителите за да ги користат социјалните мрежи

Сподели го ова:Во Јута, донесен е нов закон врз основа на кој што децата ќе треба да имаат одобрение – родителска согласност, а доколку ја немаат оваа согласност тие ќе го изгубат пристапот до апликациите за социјални мрежи, и ќе бидат предмет на други ограничувања според првиот американски закон кој што е така дизајниран за да ги заштити младите од платформи што предизвикуваат зависност од социјалните мрежи.

Двата закона потпишани од државниот републикански гувернер Спенсер Кокс, имаат за цел да спречат децата во оваа земја да бидат намамени во апликации преку функции што можат да создадат рекламирање и зависност.

Што мислите, дали ова треба што побрзо да се направи и во нашата земја?Сподели го ова:

Слични објави