Во Битола утрово е почувствуван уште еден земјотрес

Сподели го ова:


Утрово се случи нов потрес во Битола во 7:28 часот, од истото епицентрално подрачје-од кај Лерин, меѓутоа овој земјотрес беше со јачина од 3,6 степени според Рихтер. И во текот на оваа измината ноќ продолжија потресите во Битола со серијата земјотреси. Најсилниот земјотрес беше во текот на изминатата ноќ беше со јачина од 3,2 степени, а беше регистриран во 2:32 часот.

Сподели го ова:

Слични објави