ВАЖНА ВЕСТ: Од утрово РЕК Битола не произведува струја!!!

Сподели го ова:


Врз основа на наши извори со кои располага STANICA.MK, од утрово во прекин се двата блока на РЕК Битола, при што РЕК Битола, не произведува струја. Во РЕК Битола пред само два дена избувна пожар кој што предизивика сериозни оштетувања на трансформаторот во блок 3. Доколку РЕК Битола не произведува струја тогаш во такви услови нашата земја превзема електрична енергија од т.н. “преносната мрежа”, меѓутоа за ова нашата земја има добиено неколку опомени од страна на Европската енергетска заедница.

Сподели го ова:

Слични објави