Од овој петок па се до недела во Прилеп – голем есенски панаѓур

Од овој петок па се до недела во Прилеп – голем есенски панаѓур

На 6-ти, 7-ми и 8-ми Октомври 2023 година е традиционалниот есенски панаѓур во Прилеп. Локацијата и местото се стари – Градски базен “Маркови Кули”-Прилеп. И оваа година панаѓурот ќе понуди различни текстилни производи, дополнителен прибор за домаќинството, алати за автомобили, и што ли уште не, а какви ќе бидат цените и квалитетот на производите, тоа…

АКО Е НАВИСТИНА ВИНОВНА – ТОГАШ КАДЕ ЌЕ И ОДИ ДУШАТА? Медицинска сестра е обвинета за крадење на цитостатици од Клиниката за онкологија
|

АКО Е НАВИСТИНА ВИНОВНА – ТОГАШ КАДЕ ЌЕ И ОДИ ДУШАТА? Медицинска сестра е обвинета за крадење на цитостатици од Клиниката за онкологија

Од страна на ЈО е поднесен обвинителен предлог за кривично дело – проневера во службата од член 354 од Кривичниот законик. Обвинителството обезбедило докази (во текот на претходната постапка) дека обвинетото лице со намера да прибави противправна имотна корист за себе, присвоила поголем број ампули со различна намена. Ампулите биле во вкупна вредност од 59…

И “Стара црква” – Прилеп излезе со известување до верниците по повод празникот св.Фануриј

И “Стара црква” – Прилеп излезе со известување до верниците по повод празникот св.Фануриј

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СВЕТИ ФАНУРИЈ Колаците (фануриите) ќе се прережуваат: Во Свето Благовештение (Стара Црква) На вечерна Богослужба во петок и сабота (08-ми и 09-ти), од 16. 00до 17.30 часот. На утринска со литургија во сабота (09-ти), од 07.30 до 09.30 часот. Во Свето Преображение (Грчка Црква), после Богослужбите. Нека ни се напомош и за здравје…

РАДОСТ ЗА НАЈМЛАДИТЕ ОД ТОЧИЛА: Целосно се обнови езерцето во паркот во нас. Точила

РАДОСТ ЗА НАЈМЛАДИТЕ ОД ТОЧИЛА: Целосно се обнови езерцето во паркот во нас. Точила

По ставањето во функција на езерцата во паркот на Могилата, функционално е и езерцето во Точила, а се работи и во населбата Димо Наредникот. ЈКП,, Комуналец’’- Прилеп, целосно го обнови и оштетеното езерце во Точила. Тоа е ставено во функција по изавршените работи со УВ врска и мрежа, неколку слојни изолации, премази и боја за…

ООУ “КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” – ПРИЛЕП УПАТУВА ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ДО СИТЕ УЧЕНИЦИ

ООУ “КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ” – ПРИЛЕП УПАТУВА ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ДО СИТЕ УЧЕНИЦИ

По упатство од Министерството за образование и наука ООУ “Климент Охридски” Прилеп им се соопштува на сите ученици кои учат во училиштето дека до крајот на учебната година 14.06.2023 год ќе има ограничено користење на мобилните телефони. Од учебната 2023/24 год ќе има комплетна забрана за носење на мобилни телефони. Ова соопштение треба да се…

Одржана 26-тата Седница на Советот на Општинa Прилеп со девет точки на дневен ред

Одржана 26-тата Седница на Советот на Општинa Прилеп со девет точки на дневен ред

Советот на Општина Прилеп на вчерашната седница донесе одлука да се запре објавувањето на Одлука со бр.09-1233/3 од 30.03.2023 година, донесена од страна на Советот на Општина Прилеп и одлучи да не го потврди решението бр.03- 1321/2 од 06.04.2023 година на Градоначалникот на Општина Прилеп. Советниците едногласно го усвоија Акцискиот и Локалниот акциски план на…

Градоначалникот Јовчески избран за претседател на надзорниот одбор на ЗЕЛС

Градоначалникот Јовчески избран за претседател на надзорниот одбор на ЗЕЛС

На денешната 1-ва седница на надзорниот одбор на ЗЕЛС која се одржа онлајн на платформата „Zoom“ првата точка на дневниот ред беше избор на претседател на истиот. Со едногласна одлука на присутните градоначалници, Хекуран Дука на Општина Дебар, Звонко Пекевски на Општина Берово, Дејан Владен на Општина Свети Николе и Димитар Костадиноски на Општина Јегуновце,…

Во последните 24 часа регистрирани се 577 нови случаи на КОВИД-19, од кои 21 во Прилеп

Во последните 24 часа регистрирани се 577 нови случаи на КОВИД-19, од кои 21 во Прилеп

Во последните 24 часа се направени 5.362 тестирања, а регистрирани се 577 нови случаи на КОВИД-19, од кои 21 во Прилеп. Пријавени се 30 починати лица: 7 починати лица од Скопје (53г, 65г, 72г, 78г, 82г, 83г, и 85г), по 5 починати лица од Гостивар (23г, 37г, 66г, 70г и 71г) и Струмица (55г, 67г,…