ВЕЧНА ПОЧИТ ЗА ХЕРОИТЕ! Започна одбележувањето на 22 годишнината од Карпалак

Сподели го ова:

Положувајќи свежо цвеќе во касарната „Мирче Ацев“-Прилеп и пред спомен обележјето кај селото Лениште, започна одбележувањето на 22-годишнината од трагичниот настан кај месноста Карпалак, каде 10 прилепски воени резервисти, храбро го дадоа својот живот за Македонија.

Карпалак ќе биде вечен спомен за македонските синови чии животи згаснаа за нашата татковина Република Македонија.Сподели го ова:

Слични објави