ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА СИТЕ УЧЕНИЦИ!!!

Сподели го ова:Како што истакнаа од СОНК-утре ќе има штрајк во сите градинки, училишта, ученички и студенстки домови, како и високообразовни институции кои што по солидарен пат ќе се приклучат на територија на цела наша земја, а штрајкјот ќе трае се додека не се реши нивниот проблем- а тоа е платите во образование да се зголемат за 18,4 отсто. Еве што денеска истакна Јаким Неделков претседател на СОНК:

„Штрајкот ќе трае се додека не се издаде соодветно прифатливо решение за двете страни каде што со претходна консулатција со синдикалните организации, ќе ја промени одлуката од генерален штрајк во прекинат генерален штрајк, или евентуално ставање во мирување тоа кога ќе биде не зависи само од нас. Апелирам до владата што побрзо да не повика на преговори да најдеме взаемно решение што поскоро да го одврзат ќесето, да ги исполнат барањата на синдикатите и што поскоро да почне редовната настава во училиштата и градинките“, истакна Јаким Неделков претседател на СОНК.Сподели го ова:

Слични објави