ОЧИГЛЕДНО Е ДЕКА ВО ПРИЛЕП ВЧЕРА СЕ ПИЕЛО: Изминатата ноќ за само 5 часа санкционирани се 10 возачи во Прилеп кои возеле под дејство на алкохол

Сподели го ова:

Во текот на изминатата вечер (24/25.12.2022) во периодот од 22.00 до 03.00 часот на територија на СВР Битола спроведена е засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол.

При контролата, констатирани и законски санкционирани се 36 возачи. Од нив 10 во Прилеп, 16 на територија на Битола, 5 Ресен 4 Демир Хисар,и 1 Македонски Брод. За време на контролата биле санкционирани и 29 останати прекршоци.

 Акциски контроли продолжуваат и во наредните денови.Сподели го ова:

Слични објави