|

НУ Завод и Музеј – Прилеп со јавен повик до прилепчани

Сподели го ова:
НУ Завод и Музеј – Прилеп, подготвува постојана изложбена поставка Роднокрајно музичко творештво. Во интерес на успешно реализирање на овој проект, ги повикуваме нашите сограѓани доколку некој има било какви информации или контакти со Прилепски музички дејци на народна и забавна музика од нашето поблиско минато, да ја контактира нашата установа. Оваа поставка е во интерес на нашиот град и нашите сограѓани, како би го негувале и заштитувале нашето музичко творештво, а истовремено и трајно би го сочувале. НУ Завод и Музеј – Прилеп Контакт: 076 584 854 Лилјана и 075 288 611 Душко.

Нема достапен описСподели го ова:

Слични објави