ПОТРЕСНО-Данијела Мартиновиќ: „Се обраќам на моето неродено дете“

Сподели го ова:


Врската помеѓу Данијела Мартиновиќ и Петар Грашо е веќе минато. Инаку Данијела Мартиновиќ имала голема желба да стане мајка, а паралелно на тоа самата таа дала во јавноста интимна исповед на тема борба за потомство. Имено оваа нејзина изјава потресе многу жени, бидејќи во неа пејачката објаснува како се справува со тоа што самата таа не се реализирала во улогата на мајка. Еве што таа објавила: “-Мајчинството ми е доста тешка и лична тема а од друга страна со оглед на тоа што сум пејачка, многу е јавна… Понекогаш таквите наслови за моето неостварено мајчинство ми звучат и ми изгледаат вулгарно некоректно… Затоа во ранливите моменти на емоционална експанзија, почнав да пишувам, раскажувајќи приказна во една форма во која му се обраќам на моето неродено дете, на моето малечко… Знаеш, оние долги ноќи кога имаш чувство дека немаат почеток или крај, чувство дека засекогаш ќе останеш заглавен во пукнатината на времето…. Сакав да и кажам се од прво лице еднина – изјавила Данијела Мартиновиќ за Јутарњи лист пред само неколку години, а пренесува хрватскиот „Story.hr“.

Сподели го ова:

Слични објави