| | |

ДОАЃА ВО МАКЕДОНИЈА: Момчето од БИХ кое со својот ангелски глас ги освои срцата на сите македонци, утре ќе пристигне во нашата земја

Сподели го ова:Сигурно се сеќавате на 12-годишното момче од Босна и Херцеговина – Ајдин Османовиќ кое ја отпеа нашата стара македонска песна “ЈАНО МОРИ” под менторство на проф. Јасмин Брашњиќ кој постојано го прати ова момче свиреќи на пијанo.

Во Штип, вкупно три деца, преку музика ќе направат еден целосен спој на македонската и босанската култура и традиција. Ајдин Османовиќ – момчето од БИХ кое со својот ангелски глас ги освои срцата на сите македонци, утре ќе пристигне во нашата земја.

Во Штип на 26 јули во 20 часот во Домот на културата ќе настапат Лина Костадинова која има 10 години, Драган Костадинов кој има 14 години и бисерното грло- Ајдин Османовиќ.

На настапот во Штип се очекува оваа талентирана тројка преку песна и вокални изведби, да направи еден целосен спој на македонската и босанската култура и традиција.Сподели го ова:

Слични објави