Најмалку 316 повредени и 137 загинати Украинци во руската офанзива 

Сподели го ова:Руската офанзива однесе голем број на жртви. До сега, најмалку 137 украинци ги загубија своите животи, а 316 се повредени. Украинскиот министер за здравство го повика населението да дарува крв при што нагласи дека пациентите кои не се акутни случаи, треба да се третираат како амбулантски пациенти што ќе спречи преоптоварување на украинските болници. Украинскиот претседател Володимир Зеленски во видео порака официјално потврди дека 137 украинци ги загубија своите животи. Оваа видео порака е објавена на социјалните мрежи и на веб-страницата на украинското претседателство.Сподели го ова:

Слични објави