|

Австралискиот Федерален суд едногласно донел одлука Ѓоковиќ да ја напушти Австралија

Сподели го ова:


Австралискиот Федерален суд составен од тројца судии утрово по средноевропско време донесе конечната одлука по жалбата на Новак Ѓоковиќ според која Ѓоковиќ ќе треба да ја напушти Австралија и да остане без настап на турнирот во Мелбурн. Меѓутоа, исто така е донесена и одлука според која што Ѓоковиќ нема право на жалба на ова решение. Ѓоковиќ исто така ќе треба да ги плати сите судски трошоци, а најверојатно со загубениот судски процес ќе добие и тригодишна забрана за влез во Австралија. Ѓоковиќ врз основа на српските медиуми, ќе си замине за неговата родна Србија-уште денеска.

Сподели го ова:

Слични објави