Во Прилеп за само 6 часа МВР казни дури 50 возачи кои возеле под дејство на алкохол

Сподели го ова:Во текот на изминатата вечер (25/26.03.2023) во периодот од 23.00 до 05.00 часот на територија на СВР Битола спроведена е засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол.

При контролата санкционирани се 65 возачи. Од нив 7 на територија на Битола, 50 во Прилеп ,по 2 во Ресен и Крушево,3 Македонски Брод и еден во Демир Хисар. За време на контролата биле санкционирани и 51 други видови прекршоци.Сподели го ова:

Слични објави