|

Секое пролетно утро во Прилеп е се поубаво – нели?

Сподели го ова:Пролетта веќе започна да царува во нашиот Прилеп, градот кој што во овој временски период во годинaта, секогаш е опоен и обоен од мирисот и боите од пролетта.

Денеска низ Прилеп, се шири оној топол мирис кој го создава јуниот ветер кој што започнува да буди спомени за едно убаво време, каде мирисот на топлината беше помешан со оние најубави пролетни спомени кои говорат за едно убаво пријатно време…

И токму тие спомени, се враќаат секоја година во овој пролетен период, а градот како “нем сведок”, секогаш тивко шепоти за сите оние убави мигови кои пролетта ги создава во нашиот најубав Прилеп, и ги претвора во магични спомени кои траат долго во нашето сеќавање за да не потсетуваат на она убаво пролетно време, кога нашиот Прилеп е целосно опиен и обоен во боите на пролетта.Сподели го ова:

Слични објави