ВМРО-ДПМНЕ: Успешниот попис на СДСМ е 132 илјади Македонци непопишани, 200 илјади раселени, и нераспознавање кои се христијани и православни

Сподели го ова:
Успешниот попис на СДСМ е 132 илјади Македонци непопишани, 200 илјади раселени, и нераспознавање кои се христијани и православни- се истакнува во денешното соопштение од страна на ВМРО-ДПМНЕ. Имено, нивното соопштение Ви го пренесуваме целосно во прилог:

“Пописот е некомплетен. И како таков не дава целосна слика за популацијата.

ВМРО-ДПМНЕ со таа цел по преземањето на власта ќе спроведе електронски попис, кој ќе биде целосен.

Пописот единствено што покажува е тоа дека се повеќе народ си заминува, а со лошите политики на власта тоа само ќе продолжи”-се истакнува во денешното соопштение од страна на ВМРО-ДПМНЕ.Сподели го ова:

Слични објави