ВМРО ДПМНЕ: На државата буквално и се заканува да снема струја или да ја плаќа екстремно скапо и тоа само заради Заев и неговата неспсобност и трчање по тендери 5 години по ред

Сподели го ова:


Заев купува струја за 5.5 милиони евра, тајно без никој да знае-изјавува ВМРО-ДПМНЕ, при што укажува дека 26.000 мегавати струја е купена за 5.5 милиони евра од ЕЛЕМ, затоа што владата на Заев ги испразни електраните и го остави РЕК без јаглен. „Заедно со првите 15 милиони евра кои ги плати МЕПСО за еден месец за крадење од европската мрежа, тоа се 20 милиони евра кои државата ги дава заради апашлукот на Заев, за да не остане без струја. Заев на почетокот на зимата го остави РЕК без јаглен. Само 40.000 тони јаглен, што е доволно за само три дена се наоѓа на депонијата на РЕК. На државата буквално и се заканува да снема струја или да ја плаќа екстремно скапо и тоа само заради Заев и неговата неспсобност и трчање по тендери 5 години по ред“, се наведува во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.

Сподели го ова:

Слични објави