|

Ученичката Софија Гешоска од прилепската гимназија ја освои прва награда на Државниот натпревар по биологија

Сподели го ова:Во организација на Друштвото на биолози, на 28.04.2023 година во просториите на Природно-математичкиот факултет се одржа Државниот натпревар по биологија.

   Ученичката Софија Гешоска од IV-7клас, под менторство на професорката Софија Крстеска, на државниот натревар по биологија ја освои Првата награда.

Талентот, вложениот труд и посветеноста на ученичката во низата од четиригодишното средно образование секогаш со вреднуваше со освоени места на државните натпревари.
   Успесите на Софија Гешоска се синоним на тоа дека СОУ Гимназијата „Мирче Ацев“ е расадник на знаењето од каде произлегувааат успешни млади интелектуалци во сите сфери на општеството.Сподели го ова:

Слични објави