УБАВИНА: Во центарот на Прилеп поставена е Бадниковата пештера

Сподели го ова:

Во центарот на Прилеп е поставена нова Бадникова пештера од страна на Локалната самоуправа на Општина Прилеп.

Здружението „Бадникови поворки“ во соработка со Општина Прилеп, се подготвува за одржување на традиционалната Бадникова поворка во нашиот град, која што се одржува по повод големиот христијански празник Бадник и симболично се најавува раѓањето Христово!

Општина Прилеп е подготвена за новогодишните и божиќните празници.Сподели го ова:

Слични објави