ТЕМПЕРАТУРИ ДО 40 СТЕПЕНИ: Ни претстои “жешка недела” со големи и високи температури

Сподели го ова:Како резултат на топлиот Африкански бран, кој што веќе од среда ќе ја зафати нашата земја, ќе се соочиме со екстремно високи температури кои се очекува да го достигнат 40-тиот степен.

Овој екстремно топол бран ќе донесе и подолготрајно сушно време и УВ индекс со коефициент некаде помеѓу 9 и 10. Врз основа на ова, препорачуваме граѓаните да не излегуваат во најтоплиот дел од денот, и континуирано да пијат повеќе течности.Сподели го ова:

Слични објави