|

СИЛНО НАД ПРИЛЕП СВЕТНАЛ ДЕН: Високо на Марковите Кули се вее црвеното знаме

Сподели го ова:Веј се знаме високо – во црвена боја,

нека е вечна татковината, библиска – моја!

Високо над Прилеп, таму некаде скоро горе до облаците, на врвот на Марковите Кули прекрасна глетка! Сончевите зраци царуваат над градот под Марковите Кули, а токму тука на врвот на Марковите Кули каде што е поставен крстот, прилепчанец гордо развиорил знаме, и со рацете раширени симболизира слобода – македонска сила, нека ни е вечна, вечна нека ни биде ТАТКОВИНАТА МИЛА!Сподели го ова:

Слични објави