РАСПОРЕД на Богослужбите за време на ВОДИЦИ-Храм “св.Благовештение”

Сподели го ова:
Можно е да е слика од текст кој вели „распоред на богослужбите BO храмот "св.благовештение" за ΒΡеΜΕ HA боголавленските празници 18.01.2022 (вторник) -свети свети теона,водокрст (строг пост) мч-ци утринска богослужба co царски часови; теопемπт и василиева литургија co вечерна; голем богојавленски водосвет; почеток: 06:30 ч. 19.01.2022 (среда)- боголавление водици утринска богослужба co златоустова литугија; почеток: 07:00 голем богојавленски водосвет, полагане на светиот крст 8O осветените води и симболично пуштане на гулабите во дворот на храмот „св.благовештение"; почеток: 09:30 ч. 20.01.2022 (четврток) собор HA свети JOBAH крстител утринска богослужба co златоустова литургија почеток: 07:00 ч.“Сподели го ова:

Слични објави