Еве каде во Прилеп за Водици ќе се положи светиот крст

Сподели го ова:
















Врз основа на пандемијата со која што се соочуваме, оваа година светиот крст ќе биде положен во осветените води во малиот базент во црквата св.Благовештение-Прилеп. Во прилог погледнете го распоредот за ВОДИЦИ објавен на Facebook страната на црквата св.Благовештение-Прилеп. Напомена-насловната слика за оваа објава (со базентот) е од минатите години

Можно е да е слика од текст кој вели „распоред на богослужбите BO храмот "св.благовештение" за ΒΡеΜΕ HA боголавленските празници 18.01.2022 (вторник) -свети свети теона,водокрст (строг пост) мч-ци утринска богослужба co царски часови; теопемπт и василиева литургија co вечерна; голем богојавленски водосвет; почеток: 06:30 ч. 19.01.2022 (среда)- боголавление водици утринска богослужба co златоустова литугија; почеток: 07:00 голем богојавленски водосвет, полагане на светиот крст 8O осветените води и симболично пуштане на гулабите во дворот на храмот „св.благовештение"; почеток: 09:30 ч. 20.01.2022 (четврток) собор HA свети JOBAH крстител утринска богослужба co златоустова литургија почеток: 07:00 ч.“







Сподели го ова:

Слични објави