Општина Демир Хисар обезбеди огревно дрво за традиционалната прослава на Василица за 31 василичарски оган

Сподели го ова:
Денес Општина Демир Хисар, обезбеди огревно дрво за традиционалната прослава на Василица, на 31 василичарски оган во овој град. Воедно, Општината обезбеди и огревно дрво и за едно семејство од социјален ризик од Демир Хисар. “Ја продолжуваме традицијата, а во духот на христијанството се трудиме да помогнеме онаму каде што е најпотребно.Честита слава и вечно име на сите што го носат името на Св Василиј Велики.За многу години!”-нагласи градоначалникот на Општина демир Хисар-Никола НајдовскиСподели го ова:

Слични објави