Прилепскиот Градоначалник Борче Јовчески со честитка до прилепчани по повод најголемиот христијански празник “Велигден”

Сподели го ова:Прилепскиот Градоначалник Борче Јовчески со честитка до прилепчани по повод најголемиот христијански празник “Велигден”. Имено, оваа искрена честитка во целост Ви ја пренесуваме во прилог на оваа објава:

„На сите православни христијани им го честитам големиот празник Воскресение Христово – Велигден. Овој најголем христијански празник е уште поголема можност да шириме позитивни мисли, љубов и разбирање кон сите, и да го чуваме и негуваме нашиот Македонски идентитет, култура и традиција. Токму традицијата е богатството на еден народ па затоа мораме да бидеме сплотени кон зачувувањето на нашето богатство. Македонскиот идентитет и јазик се неприкосновена реалност на нашиот народ. Тие се наше наследство од претходните генерации и аманет за идните генерации. Посакувам да имате верба, добродушност и искреност во вашите срца затоа што тоа е основата на христијанската вера, сакајте простувајте и во бога верувајте. Прославете го Велигден со вашите најблиски во мир и благосостојба“-порача ЈовческиСподели го ова:

Слични објави