Прилепчанката Ивана Атанасоска во солзи: “Ние не сме ставка во буџетот, ние сме нечии деца и млади кои сакаме да живееме”

Сподели го ова:Претседателката на Асоцијацијата за цистична фиброза – прилепчанката Ивана Атанасоска, вчера со повеќе заболени од оваа болест, протестираа пред Министерството за здравство барајќи современа и навремена терапија за да заболените од претходно наведената болест, имаат поквалитетен живот – а не со месеци да поминуваат во болниците.

Потоа одржаа средба со министерот Беким Сали, но ништо не се постигна освен најави за разговори.

“Ние не сме ставка во буџетот… Ние сме нечии деца и млади кои сакаме да живееме”– истакна вчера во Скопје прилепчанката Ивана Атанасоска-претседателката на Асоцијацијата за цистична фиброза. Моментално во нашата земја со цистична фиброза, приближно има околу 130 пацинети, кои секојдневно живеат со надеж дека модуларна терапија еден ден ќе има за сите, за да и тие конечно ќе можат нормално да функционираат.Сподели го ова:

Слични објави