ХАОС ВО СКОПЈЕ: Ученик вперил пластичен пиштол кон други ученици

Сподели го ова:На 05.05.2023 околу 12 часот во просториите на основно училиште на подрачјето на Чаир, Скопје, полициски службеници во присуство на родители, педагог, психолог и директорката на училиштето извршиле службен разговор со малолетник-ученик во училиштето.

Разговорот со ученикот бил извршен постапувајќи по претходна пријава од директорката на училиштето, дека ученикот извадил пластичен пиштол (играчка) и го насочил кон други ученици, а потоа и го предал на неа.

Известен е дежурен јавен обвинител за малолетници, како и Центарот за социјални работи за натамошно постапување.Сподели го ова:

Слични објави