Од денес во Прилеп започнува “Фестивалот на медот и пчелните производи” кој што ќе трае се до 9-ти Октомври

Сподели го ова:


Повеќе години наназад во Прилеп, односно секоја година пред Денот на народното востание се одржува Фестивалот на медот и пчелните производи. Фестивалот на мед и пчелните производи “Медофест” како резултат на својот квалитет секоја година ги привлекува оние посетители кои што се заинтересирани за здравата храна. Оваа година фестивалот ќе трае од денес па се до 9-ти Октомври и истиот е во организација на Пчеларското здружение “Братство”- Прилеп. Од денес на прилепскиот плоштад, поточно кај споменикот на Крали Марко ќе бидат изложени мед, останати пчелни производи и пчеларска опрема. На овој фестивал со своите сопствени атрактивно спакувани продукти, ќе се претстават пред прилепчани членовите на прилепското здружение, а исто така ќе има и претставници од другите пчеларски здруженија од нашата земја.

Сподели го ова:

Слични објави