Од 8-ми до 19-ти април во Прилеп: Изложба „Геолошки пресек„ 2 од Давид Атанасоски

Сподели го ова:


Од 8-ми до 19-ти април во Ликовната галерија во НУЦК “Марко Цепенков”-Прилеп ќе биде поставена Изложба „Геолошки пресек„ 2 од Давид Атанасоски. Изложбата е инспирирана од примарните архитектонски конструктивни елементи, од природната стратиграфија и слоевитост на земјата и севкупната историја, книжевност и наука на човештвото.

Сподели го ова:

Слични објави