НЕКА БИДЕ ЗА ЗДРАВЈЕ И СПАСЕНИЕ: Утре започнува Петровденскиот пост

Сподели го ова:Утре започнува Петровденскиот пост, кој е востановен во чест на светите Господови апостоли светите Петар и Павле. Во овој пост се пости вака:

Во среда и петок не се јаде масло и вино;

Во понеделник, вторник и четврток се дозволува масло и вино,

Во сабота и недела – масло и риба.Сподели го ова:

Слични објави