|

ВИДЕО: Вчера, огромни аплаузи за претставата “Мистерија Буфо” која е во официјална конкуренција на МТФ „Војдан Чернодрински“

Сподели го ова:Вчера вечерта, сите патишта водеа кон театарот „Војдан Чернодрински” во Прилеп, каде што во 19.30 ч. во изведба на прилепскиот театарски ансамбл се изведе претставата „Мистерија Буфо“ во режија на Андреј Цветановски.

Оваа претстава беше во официјална конкуренција на МТФ „Војдан Чернодрински“, а големите громогласни аплаузи од публиката – започнаа уште во првата половина на претставата.

Одлични актери и задоволна публика.

Честитки за ансамблот и целата екипа.

Режија:

Андреј Цветановски

Асистент на режија:

Теодора Силјаноска

Сценографија:

Сергеј Светозарев

Костими:

Марта Дојчиновска

Музика:

Томе Темелкоски, Димитар Ѓорѓиевски и ВИС „Војдан Чернодрински“

Драматург и превод: Лидија Митоска-Ѓорѓиевска

Играа:

Наташа АЧАНСКИ

Илија ВОЛЧЕСКИ

Димитар ЃОРЃИЕВСКИ

Михајло МИЛЕНКОСКИ

Ангела НАУМОСКА

Марија СПИРКОСКА-ИЛИЈЕСКИ

Александар ТОДЕСКИ

Димитар ЦРЦОРОСКИ

Инспициент: Елена Иваноска

Суфлер: Лилјана Батлеска

Тонмајстор и дизајн на звук: Томе Темелкоски

Светло мајстор: Ристе Гркоски

Сликарисполнител: Пеце Ристески

Реквизитер: Гоце Тодороски

Гардеробер: Снежана Ѓорѓиоска

Фризер-перикер: Даринка Богоеска

Декоратери: Сашо Смоквоски, Роберт Стојкоски, Владимир Владимироски, Јане Јанкулоски, Златко АпостолоскиСподели го ова:

Слични објави