Наредната недела ни претстои уште еден неработен ден

Сподели го ова:Следната среда 24.05.2023 година е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Имено 24 мај (среда) е „Св. Кирил и Методиј“ – Денот на сесловенските просветители Светите браќа Кирил и Методиј кои имаат големо, духовно и историско значење за македонскиот народ, и за сите народи кои имаат старословенско потекло.

 Воедно, нивната мисија за ширење на христијанската мисла и нивните големи-огромни дела, претставуваат една неисцрпна инспирација за целокупниот цивилизациски напредок и човештвото.Сподели го ова:

Слични објави