На денешен ден пред 30 години беше изгласан првиот Буџет на Република Македонија

Сподели го ова:
“На денешен ден, пред 30 години, беше изгласан првиот Буџет од прогласувањето на независноста на нашата земја. Оттогаш, секоја година на предлог на Министерството за финансии, Владата го предава предлог-буџет до Собранието, во кој се планираат средства за економски развој, за капитални проекти, за здравство, образование, безбедност, екологија, наука и култура. Во добрите времиња Буџетот го поттикнува развојот, во време на криза дава поддршка за пребродување на истата. Буџетот е од граѓаните – за граѓаните”- се вели во дел од објавата на Фатмир Бесими на социјалните мрежи. Што мислите Вие, дали Владата наменски ги троши средствата од Буџетот во интерес на граѓаните??Сподели го ова:

Слични објави