|

КОЈ ИМ ГИ КРАДЕ ВЕЛОСИПЕДИТЕ НА ПРИЛЕПЧАНИ: Крадењето на велосипеди во Прилеп – секојдневна рутина на “крадците – оперативци” во Прилеп

Сподели го ова:Многу од граѓаните коментираат дека голем дел од велосипедите во Прилеп се крадат на големо, а доказ за тоа се сликите кои постојано вртат на социјалните фб групи во Прилеп, каде што нашите сограѓи дсподелуваат фотографии од нивните штотуку уктадени велосипреди.што се наоѓаат на познатиот Канта пазар се крадени, потоа префарбани и се продаваат, па ни самиот сопственик на точакот може да се случи да не си го препознае својот.

Масовни кражби низ главниот град. Криминалот со велосипеди цвета а надлежните барем засега не даваат некој резултат во пронаоѓање на крадците.Крадците најчесто не се пребирливи за марката на точакот, односно дали тој вреди илјадници евра или пак многу помалку.

Се краде од подруми, дворови, заклучени простории, ходници па и без срам од центарот на градот.Сподели го ова:

Слични објави