Ако патувате надвор од градот, бидете посебно внимателни при возењето на следниве патни правци

Сподели го ова:Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по влажни коловози. Слаби врнежи од снег бележиме на следните патни правци: Страцин, К.Паланка-граничен премин Д.Баир, П.Шапка, Мавровo, Стража и Ѓавато кој во моментов не преставуваат проблем за одвивање на сообраќајот.

На одредени патни правци кои поминуват низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.Сподели го ова:

Слични објави