|

МЕЛЕМ ЗА ДУША: Староградската прилепска музика на “Октетот Прилеп”, овој четврток силно “ќе одекне” во НУЦК Марко Цепенков

Сподели го ова:Во четврток на 19.10.2023 година со почеток од 19.30 часот во големата сала од НУЦК „Марко Цепенков“, Октетот Прилеп ќе го одржи својот годишен концерт. На овој концерт, Октетот Прилеп ќе се претстави со одличен избор на убава македонска староградска музика. Октетот Прилеп цели 24 години ја негува староградската песна, а воедно го претставува градот под Марковите Кули на голем број на манифестации.

Гости на концертот ќе бидат: Миле Кузмановски, Викторија Георгиоска и Белинда Ристеска.Сподели го ова:

Слични објави