Градоначалникот на Општина Могила-Саботковски, денеска присуствуваше на традиционалната церемонија по повод Денот на руската дипломатија

Сподели го ова:Градоначалникот на Општина Могила-Саботковски, денеска присуствуваше на традиционалната церемонија по повод Денот на руската дипломатија. По тој повод, еве што истакна Градоначаникот Драганчо Саботковски на социјалните мрежи: “Денес присуствував на традиционална церемонија по повод Денот на руската дипломатија, во организација на Амбасадата на Руската Федерација и Почесниот конзулат во Битола.Положивме свежо цвеќе на споменикот „Руски крст“ во градскиот парк во Битола, на местото каде што бил убиен рускиот Императорски конзул Александр Ростковскиj во 1903 год”-истакна Саботковски. Во прилог, погледнете ја галеријата на слики од денешниот настан:

Можно е да е слика од 14 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Можно е да е слика од 12 луѓе, луѓе што стојат и надвор
Можно е да е слика од 6 луѓе, споменик и надвор
Можно е да е слика од 4 луѓе, споменик и надвор


Сподели го ова:

Слични објави