(фото) “Нај фотка” од Илинден – Фотографија која ја прикажува македонската сила, пожртвуваност и борбеност!

Сподели го ова:Вчера, денот на Републиката, 2 -ри Август, на кој се празнуваат двата историски Илиндени, 120 години од Илинденското востание и 79 години од Првото заседание на АСНОМ, македонските граѓани го одбележаа со полагање на свежо цвеќе пред спомен обележјата на загинатите херои, кои го дале својот живот за македонската кауза за слободна и независна Македонија.

Токму и оваа “нај фотка”, доаѓа од Илинденските празнувања во Крушево, и истата постојано се споделува на социјалните мрежи. Станува збор за фотографија која ја прикажува македонската сила, пожртвуваност и борбеност!

Македонија вечна!Сподели го ова:

Слични објави