Градоначалникот Јовчески и директорот Кузманоски во ООУ Кире Гаврилоски – Јане решиjа повеќе децениски проблеми

Сподели го ова:Во ООУ „Кире Гаврилоски“ решаваме децениски проблеми!За прв пат се изгради атмосферска канализација околу целото училиште! Исто така со замената на дел од канализационата мрежа во училиштето решен е уште еден долгогодишен и горлив прoблем, а со уредувањето на визбата се пренамени дел од просторот кој што ќе биди користен како магацин.

Во моментов во тек е реконструкција на дел од фасадната обвивка, набавка на 4 смарт табли, 2 проектори и бели магнетни табли.

Сите наши училишта ќе бидат максимално подготвени за првиот училишен ден и правиме се што е во наша надлежност да имаме директен придонес за подобра едукација, раст и развој на нашите најмили! Директорите на основните и средните училишта во Прилеп, континуирано ја имаат мојата поддршка, а од тоа произлегуваат проекти со кои што создаваме подобри условите во образованието” – истакна Јовчески.Сподели го ова:

Слични објави