СЕКОЈА ЧЕСТ: Максим Димитриевски најави изградба на споменик за бранителите од 2001 година и припадниците на МВР од настаните во Диво Насеље

Сподели го ова:


Градоначалникот на Општина Куманово – Максим Димитриевски, најави изградба на споменик за бранителите од 2001 година и припадниците на МВР од настаните во Диво Насеље. (Текстот за оваа објава продолжува веднаш после рекламното соопштение за најголемиот детски спектакал во Прилеп кој ќе се одржи во НУЦК “Марко Цепенков” на 07.05.2022)

„Очекувам на некоја од следните седници на Советот на Општина Куманово едногласно од сите политички партии да се прифати иницијативата на здружението на ветераните “ЗАПВАРС” од Куманово и Синдикатот на полицијата на Македонија за изградба на спомен обележје на сите Кумановски бранители од 2001 година, вклучувајќи ги и припадниците на МВР од Кумановските настани од 2015 година. Тие не задолжија, тоа е наша обврска која до ден денеска не е исполнета“, истакна градоначалникот на Општина Куманово – Максим Димитриевски.

Сподели го ова:

Слични објави