ГЕНЕРАЦИЈА ПО ГЕНЕРАЦИЈА: Цели 60 години ООУ ,,Климент Охридски’’-Прилеп

Сподели го ова:Цели 60 години ООУ ,,Климент Охридски’’-Прилеп. Ова училиште постои веќе 60 години и се грижи за континуирано одржување на квалитетен образовен систем. (Текстот за оваа објава продолжува веднаш после рекламното известување за новогодишната театарска претстава за деца, во НУЦК Марко Цепенков во Прилеп).

.

Имено, од вчера започна одбележувањето на јубилејното шеесет годишно постоење на ООУ “Климент Охридски”а тоа е симбол на опстојувањето и пребродувањето на сите предизвици што биле и постоеле во сите овие минати години.

Нека ова училиште продолжи да гради здрава иднина со нашите знаења и умеења, со принципите на општеството кое го надополнуваат не само ученичкото портфолио туку и нашето.Сподели го ова:

Слични објави