Дизелот од полноќ повторно со повисока цена – а само што поевтини пред некој ден

Сподели го ова:Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги, донесе Одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,18 %, во однос на одлуката од 16.12.2022 година. Врз основа на ова, од 20.12.2022 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 76,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 78,50 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 81,00 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 79,00 (денари/литар)
– Мазут- М-1 НС – 39,233 (денари/килограм)

Напоменуваме, дека ова се максималните цени на нафтените деривати кои ќе важат од 00:01 часот на 20.12.2022 година.Сподели го ова:

Слични објави