Денеска се осветува брашното и маслото во православните црковни храмови

Сподели го ова:Денеска насекаде низ православните храмови во нашата земја, се врши осветување на брашното и маслото. Тоа се прави во речиси секој православен храм.

Веднаш после тоа, осветеното брашно и масло се дели на богољубивите христијани кои се присутни на литургијата во православниот храм.Сподели го ова:

Слични објави