Денеска е денот на пчеларите и на пчеларските работниции, оние кои трудољубиво се занимаваат со пчеларство како благословена професија

Сподели го ова:Денеска е денот на пчеларите и на пчеларските работниции, оние кои трудољубиво се занимаваат со пчеларство како благословена професија. По повод денешниот ден на пчеларите, прилепскиот градоначалник Јовчески, имаше средба токму со пчеларите од прилепско во манастирот ,,Св. Димитрија” во с. Селце“. По тој повод, се огласи прилепскиот градоначалник Јовчески, при што истакна:

Ја посетив и литургијата во манастирот ,,Св. Димитрија” во с. Селце и на присутните им го честитав Денот на пчеларите и им посакав да имаат побогата паша, добра жетва и медна година. Уште еднаш нека е за многу години празникот почитувани мои сограѓани, да сме здрави и живи! – истакна Јовчески.Сподели го ова:

Слични објави