ГРАЃАНИТЕ СМЕТААТ ДЕКА МЕРКИТЕ СЕ ЗАДОЦНЕТИ: Владата утре ќе одлучува за ново замрзнување на цените на следнава категорија на производи

Сподели го ова:Граѓаните сметаат дека мерките на Владата за намалување на основните производи се задоцнети. Впрочем, сето ова пред една година го предлагаше ВМРО-ДПМНЕ, меѓутоа Владата тогаш не преземаше вакви клучни чекори.

Имено граѓаните истакнуваат дека растот на платите и пензиите не е целосно доволен, за да ги покријат високите неопходни трошоци, и истите очекуваат дополнително поевтинување и на другите основни продукти, а дали тоа ќе се случи – останува да видиме.

Имено, во текот на утрешниот ден Владата ќе се одлучува дали ќе се замрзнат цените на шеќерот, јајцата и оризот. Анализите за овие производи биле веќе готови, а надлежните сеуште не откриваат дали ќе има намалување на цените, и ако има – за колку проценти истите би биле намалени.Сподели го ова:

Слични објави