Борче Димитровски и Викторија Христовска како први соработници на битолскиот градоначалник Коњановски, неуморно-постојано работат за доброто на битолчани

Сподели го ова:
Општина Битола треба да биде навистина горда, бидејќи покрај успешниот градоначалник Коњановски, во неговиот веќе докажан креативен тим вклучени се и Борче Димитровски и Викторија Христовска – кои што важат како први соработници на битолскиот градоначалник. Имено, како што истакнуваат битолчани, Коњановски, Димитриовски и Христовска, се онаа клучна успешна тројка која што неуморно работи и креира конкретни политики и чекори  се со цел убавата Битола да ја вратат на она вистинско место кое градот го заслужува. Благодарение на оваа креативна тројка, во Битола постојано речиси секојдневно се работи на голем број на проекти во интерес на Битолчани, а за нашиот информативен портал поголем број од битолските граѓани изјавија дека ваков комбиниран професионален тим до сега немала Општина Битола, при што ваквата успешна битолска креативна тројка во овој конзулски град, создаде едно  вистинско освежување на Битола од аспект на непрекината работа.

Современиот, демократски концепт на активно учество на Димитриовски и Христовска како први соработници на битолскиот градоначалник, развиваат конкретни-локални политики од кој вистински директен бенефит имаат сите битолски граѓани. Меѓутоа, покрај големиот интелектуален капацитет кој што го поседуваат Христовска и Димитриоски, сепак самите тие постојано заедно со градоначалникот при креирање на политиките за подобра Битола го слушаат и мислењето и идеите на Битолчани, и на таков начин освен што се поблиски до битолските граѓани, овие двајца млади успешни луѓе, заедно со градоначалникот Коњановски од ден на ден, се поблиску до остварување на голем број на проекти кои што беа ветени пред локалните избори во Битола. За само неколку месеци, можеме да заклучиме дека Битола доживува комплетна преобразба во позитивна смисла. Во овој момент после конечното добивање на согласностите од државните институции, во Општина Битола се одвиваат градежните активности кои ја опфаќаат реконструкцијата на мостот кај Безистенот, при што се очекува мостот да биде завршен во најкраток можен временски период-благодарение на успешната општинска координација. Со ваквата динамика, општината планира да ги заврши сите активности до крајот на мај. Моментално, општината работи и на голем број на проекти кои што го враќаат оној убав-познат сјај на Битола. Како и да е, за на крај можеме да заклучиме, а воедно и да потенцираме дека благодарение на успешниот креативен тим на битолскиот Градоначалник Тони Коњановски, и неговите први соработници Борче Димитровски и Викторија Христовска, Битола како општина започна да воспоставува еден нов начин на функционирање, во кој со единство, сплотеност и заедништво битолските граѓани достигнуваат највисоки цели и победи за Битола како град.Современиот, демократски концепт на активно учество на Димитриовски и Христовска како први соработници на битолскиот градоначалник, развиваат конкретни-локални политики од кој вистински директен бенефит имаат сите битолски граѓани. Меѓутоа, покрај големиот интелектуален капацитет кој што го поседуваат Христовска и Димитриоски, сепак самите тие постојано заедно со градоначалникот при креирање на политиките за подобра Битола го слушаат и мислењето и идеите на Битолчани, и на таков начин освен што се поблиски до битолските граѓани, овие двајца млади успешни луѓе, заедно со градоначалникот Коњановски од ден на ден, се поблиску до остварување на голем број на проекти кои што беа ветени пред локалните избори во Битола. За само неколку месеци, можеме да заклучиме дека Битола доживува комплетна преобразба во позитивна смисла. Во овој момент после конечното добивање на согласностите од државните институции, во Општина Битола се одвиваат градежните активности кои ја опфаќаат реконструкцијата на мостот кај Безистенот, при што се очекува мостот да биде завршен во најкраток можен временски период-благодарение на успешната општинска координација. Со ваквата динамика, општината планира да ги заврши сите активности до крајот на мај. Моментално, општината работи и на голем број на проекти кои што го враќаат оној убав-познат сјај на Битола. Како и да е, за на крај можеме да заклучиме, а воедно и да потенцираме дека благодарение на успешниот креативен тим на битолскиот Градоначалник Тони Коњановски, и неговите први соработници Борче Димитровски и Викторија Христовска, Битола како општина започна да воспоставува еден нов начин на функционирање, во кој со единство, сплотеност и заедништво битолските граѓани достигнуваат највисоки цели и победи за Битола како град.

Овој успешен тричлен креативен тим, со своето официјално доаѓање на локалната власт во месец Ноември 2021 година, уште од самиот старт презедоа сеопфатни чекори со помош на кои што политиката ја тргнаа од локалната самоуправа, и креираа еден севкупен спој помеѓу сите советници од Советот на општина Битола. На ваков начин битолската Локална Самоуправа стана место каде не се поаѓа од лични, субјективни или партиски приоритети, туку институција во која сите заеднички делуваат за  Битола каква што им доликува на битолчани.Сподели го ова:

Слични објави